14 Şubat 2018 Çarşamba

Terk Eden Sevgilinin Büyük Pişmanlığı


Birçok terk edilenin hayalinde yaşayan bir olay. İnternette bu konuyu arayın, "Terk eden sevgili pişman olur mu?" , "Terk eden sevgili üzgün müdür?" gibi soruların havalarda uçuştuğunu fark edersiniz. Gidenin attığı kazık ne kadar büyük, bırakıp gittiği insan ne kadar yıkıksa pişman olması, bir gün geri dönmesi için duyulan istek de o kadar güçlü olur. Normal bir duygudur bu ama fazla abartılırsa duygunun sahibine büyük zarar verebilir.




















Büyük ihtimalle bir gün o halinizi düşününce "Ne kadar çok hırpalamışım kendimi, şimdiki aklım olsa yapmazdım" derken bulacaksınızdır ama üzüntünüz taze iken kimse sizi buna inandıramaz. Mantıklı şeyler söyleyen arkadaşlarınıza sinir olursunuz, sizi anlamadıklarını düşünürsünüz. Siz de haklısınız, onlar da haklıdır. Kimse bir durumu o durumun tam içinde, tam göbeğinde olan biri kadar anlayamaz ve sıradan teselli sözleri insana çok basit gelir. Ayrıca çoğu zaman işe de yaramaz. Onlar da haklıdır, insan yakın olduğu birini o ruh halinden çıkarmak ister.


Terk edip giden sevgili pişman olur mu sorusunun cevabı evet de, hayır da olabilir. Bu kişi size kötülük yapmış, duygularınızı çok fena hırpalamış, hiç beklemediğiniz bir anda ortada bırakmış olduğu halde bundan dolayı en küçük bir pişmanlık duymayabilir. Ama bir gün şu veya bu sebeple çok pişman da olabilir. Yaşarken bu davranışı için bir bedel ödeyebilir de, ödemeyebilir de. Bedel öderse bunun farkında olabilir de, olmayabilir de.

Bu sorunun kesin bir cevabı yoktur. Birini terk edip de bundan dolayı çok büyük pişmanlıklar yaşamış insanlar vardır, arkasını döndüğü anda sizi ve sizinle ilgili her şeyi unutmuş insanlar vardır, sizinle beraberken bir başkasıyla da ilişkisi olan ve boşluğunuzu hiç hissetmeyecek insanlar vardır. 

Sizi terk edenin bu durumlardan hangisini yaşadığından bazen haberdar olabilirsiniz. Yakın yerlerde yaşıyorsunuzdur, ortak arkadaşlarınız vardır, falan filan. Bazen de sizden gittikten sonra neler yaşadığını bilemezsiniz.

Sosyal medya platformları insanları bulmayı kolaylaştırıyor gerçi ama kendi sayfasında birini terk ettiği için ne kadar pişman ve üzgün olduğunu beyan eden bir eski sevgili profili sık rastlanan bir şey değildir. İnsanlar bu platformlarda hep mutlu, hep neşeli, hep makyajlı falan olurlar. Sizi terk eden sevgiliniz o aralar şu veya bu sebeple kan kusuyor da olabilir ama internet ortamında çok büyük ihtimalle kızılcık şerbeti içiyormuş gibi görünecektir.



İnsanların yaşattıklarını yaşamadan ölmeyeceklerini söylerler ama ben bunun hayatla ilgili kesin bir kural olduğunu sanmıyorum. Eski sevgiliye kapak sözler başlıklarında gördüğünüz sözlerin işe yarayacağını da sanmıyorum. Şunu sanıyorum ama: Siz zehir gibi acı, insanı kalbinden vuracak bir şeyler söylediğinizi veya yazdığınızı düşünürsünüz ama bunlar karşınızdakine zerre kadar etki etmeyebilir. Hatta, sizin çok yaralayıcı, kahredici falan olduğunu sözler muhatabınızda "Öff, yine bir şeyler yazmış, sıkıldım ama artık" hissini uyandırabilir.

Terk edilmenin acısı hayattaki başka acılar gibidir; hiç geçmeyecek sanırsınız ama zamanla ya geçer, ya epeyce azalır. Hayat insanın karşısına öyle çok şey çıkarabilir ki. O acıyı yaya bırakacak baka acılar yaşayabilirsiniz, büyük mutluluklar yaşayabilirsiniz; hepsi mümkündür. Sürekli "Terk edildim" diye düşünerek yaşayamazsınız, çünkü bir kere, hayat karşınıza düşünecek başka şeyler çıkarır.

Terk eden sevgili pişman olur mu, bilinmez, ama şu veya bu kadar zaman geçtikten sonra siz, çok çok büyük ihtimalle, onun yüzünden üzülerek geçirdiğiniz zamanlar için pişman olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder