4 Şubat 2018 Pazar

Motorlu Perde Görünce Fenalık Geçirmek


Bir müşteriniz sizden motorlu perde konulu, mümkünse 1.000 kelimelik bir makale istediği zaman başınıza gelen şey. Konu zor değildir ama birçok kaynakta pek uzun olmayan ve çoğu birbirine benzeyen yazılar vardır, bilgi veren bir yazı görmek umuduyla girdiğiniz bazı sayfalarda azıcık yazı ve ilgili - ilgisiz bir sürü görselle karşılaşırsınız, bu da işinizi zorlaştırır.




















Bir oraya, bir buraya bakarak, görsellerden ilham almaya çalışarak ortaya 856 kelimelik bir yazı çıkardığınızda içinize fenalık gelmiştir artık.


Aslında müşterinize "Kaynak bulursam 1.000 kelimelik yazarım, 2.000 de, daha fazla da; ama bulamazsam istediğin uzunlukta yazamayabilirim" demişsinizdir ama yine de mümkünse tam onun istediği kadar olmasa bile ona yakın bir makale yazmayı istersiniz. Artık sıkıldığınız için yazmayı bırakırsınız ama makaleyi de göndermezsiniz. Çünkü, baya bir zamandır makale yazarlığı yapan biri olarak, bu sıkıntı dağılınca belki biraz daha bir şeyler yazabileceğinizi bilirsiniz.


Motorlu Perde Nedir?

Muhtelif perde sistemlerine uygulanabilen ve perdelerin, güneşliklerin bir uzaktan kumanda aleti veya buton aracılığıyla ya da merkezi bir otomasyon sistemi üzerinden kontrol edilebilmesini sağlayan bir motor sistemidir. Güçleri farklı olan motorlar sayesinde farklı ebatlardaki perdeler rahatça idare edilebilmektedir.


Evlerde de, iş yerlerinde de uygulanabilir. Böylece ne olur, yerinizden kalkmadan perdelerinizin yanlara, yukarıya veya aşağıya doğru hareket etmesini, jaluzi perdelerde bantların aralığının istediğiniz seviyede olmasını sağlayabilirsiniz. Hatta bunu evde veya iş yerinde değilken yapabilmenizi sağlayan veya güneş sensörü sayesinde gün ışığının durumuna göre ayarlayabilen sistemler de mevcuttur.


Otomatik perde veya uzaktan kumandalı perde olarak da bilinen bu tarz perdeler dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde yaygın olarak kullanılıyor. Ülkemizdeki kullanım oranı da zamanla artacak gibi görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder