1 Temmuz 2017 Cumartesi

A Seductive Mix of Sex and Murder

Bir filmin fragmanında gördüğüm cümle, Lady Macbeth (2017) filminin. Tureng sitesine sordum "Seductive ne demek?" diye, bir onun anlamını bilmiyordum. "Baştan çıkarıcı, tahrik edici, ayartan, günaha davet eden" gibi anlamlara geliyor. Cümle de film için aşağı yukarı şöyle diyor o halde: "Seks ve cinayetin ayartıcı bir karışımı".


Filmi izlemeyi düşünüyorum bir ara. Gördüğüm yorumlarda övgüyle söz ediliyor. Konusu ana hatlarıyla şöyle: 19. yüzyılda, beyaz erkeklerin yakınlarındaki kadınlar üzerinde büyük bir baskısının olduğu zamanlarda babası tarafından satış yoluyla, kendinden büyük ve varlıklı bir erkekle evlendirilen genç Katherine, son derecede kısıtlanmış, köleliğe benzeyen boktan hayatına (Afedersiniz ama yazarken o hisse kapıldım gerçekten) rağmen yaşadığı evin dışına çıkmak için bir fırsat bulur. Bu sırada çiftlikte çalışan bir hizmetliyle, Sebastian'la karşılaşır. İkisi arasında tutkulu bir ilişki başlar. Bundan sonra Katherine yavaş yavaş aşkını korumak ve cinselliğini özgürce yaşamak için her şeyi yapabilecek birine dönüşmeye başlayacaktır. 

Yönetmenliğini William Oldroyd'un yaptığı filmde Katherine karakteri Florence Pugh, aşığı Sebastian ise Cosmo Jarvis tarafından canlandırılıyor. Diğer oyuncular ise Christopher Fairbank, Bill Fellows, Paul Hilton, Naomi Ackie, Golda Resheuvel ve Ian Conningham.

Lady Macbeth için tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder